CNS-Review: Giant Rock SE, primul review de MTB

     Salutare controversistilor si bine v-am regasit in casa virtuala Controversa. Va multumesc de fiecare data, tutror pentru vizita chiar si ocazionala si raman cu speranta ca o sa mai reveniti de fiecare data cand apare cate ceva nou pe aici. Am si eu o curiozitate daca imi puteti raspunde in sectiunea de coment. De ce oare nu se mai citesc bloguri? Scade oare interesul pentru citit in favoarea celui video? Sunt doua dintre intrebarile la care astept parerile voastre mai jos in comentarii. Sper ca in 2017 sa creasca acest interes si totodata si eu asa cum zic de fiecare data sa reusesc sa scriu mai mult. Cu aceste sperante voi pasi in noul an.
 Ceea ce urmeaza mai jos sper sa fie un inceput bun pentru o noua rubrica aici pe blog si sa vina cu un nou val de vizite, comentarii si colaborari. O sa incerc ca odata cu aceasta postare pana la final de an sa postez zilnic cate ceva despre ce inseamna pentru noi romanii Sarbatorile de Craciun.
  Asadar dupa introducere iata ca odata cu aceasta postare o sa lansez aici in Controversa o noua rubrica, aceea de review-uri la orice achizitie pe care o voi face.
 Asa ca pentru inceput o sa incerc sa va fac un review la cea mai noua achizitie personala. Pentru ca sunt pasionat de plimbari in aer liber, sporturi pe doua roti si fotografie, va propun un MTB, ce dupa parerea mea, in momentul de fata, este cel mai potrivit pentru plimbari in natura off-road si nu numai.
 Giant Rock SE, este un mtb creat pentru asa ceva, recomandat chiar de catre producator pentru downhill. Si in continuare o scurta istorie a ceea ce inseamna Giant. Sper sa nu fiu prea plictisitor.
  Sa incepem asadar din 1972, atunci cand  "The Giant Manufacturing Company" fondata de King Liu (above right, with Giant CEO Tony Lo) in Taiwan. Bazata pe experienta de fabricatie King's, compania produce biciclete pentru marci de renume in toata lumea. Cativa ani mai tarziu, in 1981 ia nastere brand-ul Giant, ce se dezvolta destul de repede mai intai in Taiwan, apoi in Europa, America de nord si in alte natiuni.
 In 1987 Giant introduce pentru prima data bicicleta din fibra de carbon , The Cadex 980 C, cadru tuburi si papuci din aluminiu. Fiind la vremea respectiva prima bicicleta rutiera din fibra de carbon la un pret accesibil. Ideala atat pentru iesiri in oras dar si in natura.
 In 1995 devine sponsor principal al World Cup mountaine bike team alaturi de legendele ciclismului American, John Tomac si Norvegianul de cross-country star Rune Hoydahl.
 In 1997 este introdus pentru prima data in lume Compact Road, condus de ONCE ProTour team. Cu un toptube inclinat dramatic si un triunghi posterior compact, noul model marindui astfel rigiditatea, imbunatatindui manevrabilitatea si reducand din greutate. Echipa ONCE prin Joseba Beloki va folosi un Giant TCR (Total Compact Road) in doua Tour de France asigurand astfel un loc pe podium. 
 Prin 2004 Giant introduce Maestro Suspension Technology. Aceasta inovatie de design off-road cu patru puncte de pivot pentru fortele de pedalare permit suspensiei sa ramana pe deplin activa in toate tipurile de teren.
 King Liu conduce in 2007 un tur de ciclism timp de 15 zile in Taiwan in vederea implementarii mesajului Giant despre virtuții sănătoase, prietenoase cu mediul si un  nou stil de viață. Continuuind aceasta misiune si in 2009 cu inca 1.668 Km de la Beijing la Shanghai si in 2010 cu cinci zile la "GreenWorld pe roti", turul Olandei. 
 In 2010 Giant castiga Eurobike Award patru ani la rand. CityStorm (2007), CitySpeed (2008), Accend (2009), MIO si Twist Esprit (2010)
 In 2011 Giant lanseaza si gama de biciclete pentru femei. Urmand ca in anul urmator Giant sa isi serbeze 40 de ani de existenta.
Incepand din 2013 Giant devine primul producator important de biciclete off-road cu o tehnologie inovatoare a rotilor de 27.5 .

Si dupa aceasta scurta istorie a producatorului Giant iata si clipul de prezentare al Giant Rock SE.









Cadru de aluminiu, roti de 26, Schimbatoare originale Shimano










Cam acesta este primul meu review, sper sa nu fi fost prea plictisitor, iar daca aveti ceva sugestii, nu ezitati sa le lasati in sectiunea de coment de mai jos.




Comentarii